Tradycyjne wyroby z dostawą do domu

Partnerzy

Zakłąd Mleczarski Śnieżka

Zakład Mleczarski Śnieżka

Zakład Mleczarski „Śnieżka” położony jest w pomorskiej miejscowości Perlino, w malowniczej gminie Gniewino. Od 1992 roku zajmujemy się produkcją twarogów, serów żółtych, śmietanek, masła, mleka spożywczego i maślanki. Dysponujemy zespołem ludzi o bogatym doświadczeniu oraz wysokich kwalifikacjach zawodowych.

W naszej pracy świadomie rezygnujemy ze sposobów produkcji, które w wysokim stopniu przetwarzają i zmieniają pierwotne cechy naturalnych składników mleka.

Celem zakładu jest jak najmniejsza ingerencja w naturalny skład mleka, którego walory zdrowotne są niepodważalne i powszechnie znane.

Stosowane przez nas tradycyjne technologie, przy zachowaniu wysokiej higieny dają gwarancję, że otrzymują Państwo wyroby o naturalnych, najwyższych walorach zdrowotnych i smakowych.

Od 2010 roku realizujemy dostawy naszych wyrobów bezpośrednio do domu. Celem takiej współpracy jest dostarczenie prosto z produkcji świeżego i o gwarantowanej jakości wyrobu. Dotychczasowe nasze doświadczenia wskazują, że jest to forma współpracy która gwarantuje właściwą jakość i cenę dostarczanego wyrobu.

Życzymy smacznego!

Bychowskie wędliny

Bychowskie wędliny

Bychowo 19 84-250 Gniewino
prowadzi produkcję od 1999r. Bychowskie wędliny to mały, lokalny zakład produkujący wyroby wędliniarskie według starych sprawdzonych przez trzy pokolenia receptur. Stosuje naturalne przyprawy charakterystyczne dla tworzenia smaku produkowanych wędlin. Wędzenie odbywa się w starej tradycyjnej wędzarni, drewnem bukowym, które nadaje wyrobom piękny, jasno-brązowy kolor, wspaniały aromat oraz w naturalny sposób je konserwuje.

Piekarnia-Cukiernia R. Daniel Nowicki

Piekarnia-Cukiernia R. Daniel Nowicki

Godętowo 84-218 Łęczyce
już od 10 lat piecze dla Was tradycyjne, zdrowe pieczywo. Dzięki pracy piekarzy i cukierników oraz stosowania najlepszych surowców nasze wypieki maja niezrównany smak.

Gospodarstwo Rolne Mirosław Bużan

Łebno, ul. Kulingi 3, 84-217 Szemud
zajmuje się produkcją jaj z hodowli kur rasy polskiej zielononóżek kuropatwianych. Kury z chowu ściółkowego swobodnie poruszają się po kurniku z możliwością wybiegu zewnętrznego osłoniętego specjalną wolierą. Zwierzęta karmione są w tradycyjny sposób paszą na bazie pszenicy i kukurydzy, trawami w okresie letnim, zaś w okresie zimowym warzywami. Jaja kur zielononóżek charakteryzują się obniżoną zawartością cholesterolu oraz posiadają bogaty skład witamin: B12, E, D, A, K. Jaja zielononóżek świetnie nadają się do żywienia dzieci i osób starszych z problemami zdrowotnymi.

Piekarnia CHLEB DOBRY Katarzyna Ichnowska

ul. Kościerska 7 83-404 Nowa Karczma.
Jesteśmy małą, rodzinną firmą założoną w czerwcu 2016 r., której pasją jest wypiekanie zdrowego i pysznego chleba, który stawiamy codziennie na naszym rodzinnym stole i który chcemy też podać Wam. Nie dodajemy konserwantów i polepszaczy, a aromat naszego pieczywa jest skutkiem tylko naturalnej fermentacji zakwasu chlebowego lub drożdży. W naszym chlebie znajdziecie tylko naturalne składniki o wysokiej jakości; mąkę pochodzącą z najlepszych młynów, ziarna zbóż, słonecznika, suszone owoce.

F.H.U. MIOTK

Zakład Sortowania i Pakowania Jaj ul. Kwiatowa 25, 84-239 Bolszewo
Jajka pochodzą wyłącznie z polskich ferm będących pod stałym nadzorem służb weterynaryjnych.
Zakład jest zatwierdzony przez Powiatowego Lekarza Weterynarii w Wejherowie i nadany został weterynaryjny numer Zakładu Sortowania i Pakowania Jaj:PL-22155904.

Dwór w Bychowie

Bychowo 19, 84-250 Gniewino
Producent gotowych potraw przygotowywanych według tradycyjnych domowych receptur z tradycyjnymi przyprawami.

SERABIO Arkadiusz Bartczak

Opiesin 25B 98-220 Zduńska Wola
Dystrybutor serów dojrzewających ekologicznych tradycyjnych oraz z dodatkami nasion i pomidorów. Certyfikat AGRO BIS TEST PL-EKO-07-16941

KLEMENTYNA Spółka z o. o.

Klementów 1 99-200 Poddębice
Mały zakład produkujący sezonowo przetwory z owoców i warzyw. Surowce pochodzące z polskich sadów i plantacji przerabiane są według domowych receptur i przepisów w oparciu o tylko naturalne dodatki takie jak cukier, sól i przyprawy.

Pasieka Kazimierz Konkol

ul. Polna 22 84-200 Wejherowo
Miód wielokwiatowy z kaszubskich łąk, pól, lasów i sadów.

EKOFERMA Spółka z o. o.

76-230 Potęgowo RZECHCINO 27
zajmuje się produkcją jaj ekologicznych. Gospodarstwo posiada certyfikat nr PL-EKO-06-005253/18/02 Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji S. A. Oddział w Pile. W ekologicznej produkcji zwierzęcej stosuje się następujące zasady: zachowanie dobrostanu zwierząt poprzez m.in. odpowiednią powierzchnię pomieszczeń, zapewniony dostęp do wybiegów i pastwisk, żywienie zwierząt oparte jest na wykorzystaniu pasz wytworzonych metodami ekologicznymi, zabronione jest, nawet profilaktyczne, stosowanie weterynaryjnych produktów leczniczych i antybiotyków.

Gastronom P.H.

ul. Andrzeja Małkowskiego 30/1, 70-304 Szczecin
Firma Gastronom P.H. istnieje na rynku od 2006 roku i uwaga! Wcale nie została stworzona przez babcie Zosię ale przez młodego chłopaka, który z babcinych receptur wydobył to co najlepsze. Wszystko toczyło się powoli i w swoim rytmie. Ciągłe dopracowywanie, ulepszanie, niezliczona ilość prób, chwalnie sukcesów i poprawianie błędów. I oto jesteśmy! W pełni ukształtowani, pewni swego i jakości produktu, który oferujemy. We wszystko wkładamy serce dlatego nietrudno jest zakochać się w naszym produktach, kto raz spróbował, ten wie.

Wszystkie podmioty prowadzą zarejestrowaną działalność i znajdują się pod nadzorem właściwych inspekcji sanitarnych.